Fjärrhjälp – instruktioner

Guiden visar hur du laddar hem och installerar ett fjärrhjälpsprogram.

Du ska klicka med vänster musknapp på efterföljande blå text: Fjärrhjälpsprogram – Vänsterklicka här – Då öppnas det upp ett nytt fönster med programmet som du behöver. Följ sedan instruktionen på videon.

Video guide

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

 

Du kan pausa, spola och förstora videon: Klicka här för att se hur du gör.


Text med bild guide

 

Kom ihåg: Du kan klicka på bilderna för att förstora dom

I det nya fönstret ska du klicka med vänster musknapp på den stora gröna knappen där det står Starta fullversion gratis.

1. TeamViewer- Ladda hem

 

Sedan går du till din Download/Nedladdnings mapp. Klicka på följande länk om du vill ha en guide till download/nedladdningsmappen:  http://fixasjalv.fixarit.se/vart-ar-nedladdade-filer/

Dubbelklicka med vänster musknapp på ikonen som heter TeamViewer_setup_sv.

2. Teamviewer - Öppna Teamviewer

 

Klicka med vänster musknapp i den grå rektangeln där det står Run, eller kör på svenska.
3. Teamviewer - Klicka Run

 

Nu kommer du få två val. Klicka med vänster musknapp i den lilla cirkeln brevid valet Run eller kör på svenska. Cirkeln fylls då upp av en blå/svart prick för att visa vilket val du har gjort. Klicka sedan med vänster musknapp i rektangeln där det står Next eller Nästa på svenska.

4. Teamviewer - Välj kör klicka nästa

 

Klicka med vänster musknapp i den lilla rutan till vänster om I accept the terms of the licence agreement – eller på svenska – Jag accepterar licens avtalet. Dubbelkolla att du har en V-bock i den lilla rutan. Klicka sedan med vänster musknapp på rektangeln till höger där det står Next – eller på svenska – Nästa.

 5. Teamviewer - Acceptera och klicka nästa

I nästa sekvens kommer du få ett id-nummer på nio siffror och en kod på fyra siffror. Du ska uppge dessa till den som är ansvarig för fjärrhjälpen. Efter det får teknikern tillgång till din dator och kan utföra hjälpen på distans.

6. Teamviewer - Ditt ID och Lösenord

 

Kom ihåg: Har du familj eller vänner som kan datorer bra men bor för långt ifrån för att hjälpa till. Då kan ni använda er av den här guiden. Båda parter behöver gå igenom samma steg. Skillnaden är att den som ska utföra hjälpen, dvs ”teknikern” ska skriva in id-nummer och lösenord i den vita rektangulära formuläret till höger och ”logga in” istället.

Lycka till och har du några frågor får du gärna skriva till oss på fråga.fixarit.se

Med varma hälsningar – Topias