Viloläge – Hur du stänger av Viloläge

Warning: Use of undefined constant is_author - assumed 'is_author' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/f/fixarit.se/httpd.www/fixasjalv/wp-content/plugins/google-plus-author/google-plus-author.php on line 37 Warning: Use of undefined constant is_author - assumed 'is_author' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/f/fixarit.se/httpd.www/fixasjalv/wp-content/plugins/google-plus-author/google-plus-author.php on line 56

Guiden visar hur du stänger av Viloläge.

Kom ihåg: Du kan klicka på bilderna för att förstora dom. Alla bilder är tagna med ett Engelskspråkigt Windows, för att engelska är grundspråket för operativsystemet. Jag kommer översätta alla användbara menyer i löpande text. 

Börja med att klicka med vänster musknapp på startmenyn.

Startmenyn finns längst ner till vänster på din skärm. Startmenyn kan se ut som en ring med fyra kvadrater, en röd, en blå, en grön och en gul. Beroende på vilken version av Windows du har, så kan startmeny också ha utseendet av en grå rektangel där det står Start. 

1. Stänga av sleeping mode

Klicka sedan med vänster musknapp på Control Panel – eller på svenska – Kontroll panelen. Då kommer ett nytt fönster öppnas.

2. Stänga av sleeping mode

 

Det finns olika visuella teman för windows kontroll panel. Jag tar upp två olika möjligheter här. Ser det annorlunda ut på din skärm? Skicka oss en bild på hur det ser ut hos dig så lägger vi till den i guiden.

Utseende 1 – Windows 7. Leta upp ikonen som har utseendet av ett grönt batteri med en svart strömkabel som slingrar. Den heter Power Options – eller på svenska – Energi alternativ eller evetuellt Energi Inställningar. Klicka en gång vänster musknapp eller i vissa versioner av windows behöver du dubbelklicka på den ikonen med vänster musknapp.

3. Stänga av sleeping mode - xp

 

Utseende 2 – Windows Vista.: Leta upp ikonen av en laptop där det står Bärbar dator. Klicka på den med vänster musknapp. Underrubriker till ikonen heter Ändra batteriinställningar och Justera vanliga mobilitetsinställningar. 

3. Stänga av sleeping mode

Då öppnas det upp en nytt fönster. I listan till vänster ska du klicka med vänster musknapp på alternativet Choose what closing the lid does – eller på svenska – Ange vad som händer när datorns lock stängs

4. Stänga av sleeping mode

Gå till valmöjligheten längst ner som heter When I close the lid: – eller på svenska – Ange vad  som händer när jag stänger luckan. Där finns det två grå rektanglar där det står Sleep – eller på svenska – Viloläge

5. Stänga av sleeping mode

Klicka med vänster musknapp i första rektangeln. Då faller det ner en lista med fyra valmöjligheter. Klicka med vänster musknapp på den översta som säger Do nothing – eller på svenska – Gör ingenting. 

6. Stänga av sleeping mode

Klicka med vänster musknapp i rektangeln till höger om den första. I listan ska du klicka med vänster musknapp på den översta valmöjligheten som säger Do nothing – eller på svenska – Gör ingenting.

 7. Stänga av sleeping mode

 

Dubbelkolla att det står Do nothing – eller på svenska – Gör ingentingi båda rektanglarna. Klicka sedan med vänster musknapp på rutan nere till höger där det står Save changes – eller på svenska – Spara ändringar. 

8. Stänga av sleeping mode

Då kommer du tillbaka till grundmeyn. Leta fram i lista till vänster valmöjligheten Change when the computer sleeps – eller på svenska – Ändra datorinställningar för viloläge. Klicka på den med vänster musknapp.

9. Stänga av sleeping mode

 

Klicka på varje rektangel i denna meny och välj valmöjligheten Never – eller på svenska – AldrigJag har lagt in en bild för varje rektangel så du ser hur det ser ut. Guiden fortsätter efter den 7:e bilden.

11. Stänga av sleeping mode

15. Stänga av sleeping mode 16. Stänga av sleeping mode 11. Stänga av sleeping mode12. Stänga av sleeping mode13. Stänga av sleeping mode14. Stänga av sleeping mode  

Dubbelkolla att alla rektanglar har texten Never – eller på svenska – AldrigKlicka sedan med vänster musknapp i rutan nere till höger där det står Save Changes – eller på svenska – Spara ändringar. 

17. Stänga av sleeping mode

Nu har du stängt av funktionen att datorn automatiskt sätts i Sleeping mode – eller på svenska – viloläge efter en tid eller när man stänger luckan. Kom ihåg: Nu kommer datorn alltid var igång enda tills du aktivt väljer att stänga av den genom avstäningsknappen eller i startmenyn.

Jag hoppas att denna guide varit hjälpsam för dig. Har du några frågor är du välkommen att skriva dom i kommentarerna här nedanför.

Med varma hälsningar