Uppdateringar – Stänga av Windows uppdateringar

Guiden visar hur du stänger av automatiska Windows uppdateringar.

Kom ihåg! Du kan klicka på bilderna nedan för att förstora dom.

Börja med att gå ned med musen längs ner i vänstra hörnet. Klicka med vänster musknapp på Start menyn. Den ser ut som en cirkel uppbyggd av en röd, en grön, en blå och en gul rektangel. Det kan också stå Start i en rektangel, beroende på vilken version du har av windows. 

1.Stänga av windows update- Startmenyn

När menyn kommer fram går du upp med musen till ”Kontroll panelen” som du finner på högerkanten av menyn. Klicka på den med vänster musknapp. Då öppnas ett nytt fönster.

2. Stänga av windows update- Kontroll panelen

I fönstret för kontroll panelen dubbeklickar du på Windows Update. Då öppnas det upp ytterligare ett nytt fönster.

3.Stänga av windows update-Windows update ikon

I det nya fönstret klickar du på Inställningar i blå fliken till vänster. 4.Stänga av windows update-Ändra inställningar

Klicka på den avlånga rektangulära rutan i mitten. Då faller det ner en lista av 4 st valmöjligheter för olika funktioner.

5. Menyn för uppdateringa

Dra ner musen till den nedersta valmöjligheten och klicka på den med vänster musknapp. Den nedersta valmöjligheten heter: Never check for updates (not recommended), eller som på svenska – Sök inte efter uppdateringar (ej rekommenderat)

 6.Stänga av windows update - rutan i mitten

Dra sedan musen ner till höger i fönstret till den rektangulära rutan med texten OK. Klicka på den med vänster musknapp.

6.Stänga av windows update-Nedersta fliken

Nu har du sparat dina förändringar och stängt av windows uppdateringar. Jag hoppas att detta tips har hjälp dig. Har du några frågor skriv dom gärna i kommentarerna nedan så svarar jag på dom så fort jag kan.